vrijdag 11 november 2011

03-11-2011 Status vergunning AvE1


KLIK op de afbeelding voor een LEESBARE VERGROTING

ED 11-11-2011 Groen licht voor opvangpand ex-gedetineerden

Trudo heeft ontheffing van het bestemmingsplan gekregen voor het pand Anna van Egmondstraat 1. Die maakt het Trudo mogelijk het pand te verhuren aan de Atlant Groep, een sociaal maatschappelijke zorginstelling die ex-gedetineerden in het pand wil onderbrengen. Tussen april 2006 en december 2010 was in het pand zorghotel Anna voor dak- en thuislozen gevestigd.

Trudo heeft na het vertrek van het zorghotel steeds de intentie gehad het pand een nieuwe sociaal-maatschappelijke invulling te geven. Na een selectie bleef eerder dit jaar de Atlant Groep over. De instelling heeft eerder al laten weten dat ze het pand zo snel mogelijk willen betrekken nadat de gemeente de ontheffing van het bestemmingsplan zou hebben verleend. Trudo heeft de afgelopen maanden de in slechte staat van onderhoud verkerende binnenzijde van het pand laten opknappen.

Reactie in het ED:

Beste redactie,

De beslissing over de invulling van het pand AvE1 is volledig autonoom door de Stichting TRUDO en de Gemeente Eindhoven genomen. In bovenstaand stuk wordt niet gesproken over hoe de buurt denkt over het verlenen van dit groene licht. De bewoners van de Bergen zijn daar niet bij betrokken geweest. Sterker de Stichting TRUDO heeft jarenlang de schijn gewekt dat alles in overleg is gegaan met de bewoners van De Bergen. Inmiddels zijn de bewoners van De Bergen zeer ongerust over dit experiment. Er zijn 150 handtekeningen opgehaald van bewoners die tegen dit plan zijn. Er is een gesprek geweest met de wethouder van de Gemeente Eindhoven. Op dit moment is de buurt gedwongen tot het nemen van juridische stappen. Voor een gedetailleerdere beschrijving over de gang van zaken met betrekking tot de handelwijze van de Stichting TRUDO en de Gemeente Eindhoven ga naar: http://klankbordgroepave1.blogspot.com/

Jeanne de Bont - 12-11-2011 | 12:48

© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright