woensdag 2 november 2011

02-11-2011 Status vergunning AvE1

KLIK op de afbeelding voor een LEESBARE VERGROTING

25-10-2011 Mary Fiers over AvE1

BRON De Klankbordgroep AvE1

Afgelopen Vrijdag 21 Oktober hebben twee medewerkers van De Klankbordgroep AvE1 een gesprek gehad met Mary Fiers (Wethouder van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie van de Gemeente Eindhoven).

In dat gesprek kwam naar boven dat Mary Fiers:

* er geen belang aan hecht om duidelijke afspraken te maken, zowel met de Stichting TRUDO als met de AtlantGroep over het pand AvE1.
* ook geen belang hecht aan afspraken met betrekking tot de ex-gedetineerden, de dagbesteding en de begeleiding ervan.
* bereid lijkt om het experiment waar de AtlantGroep in November mee wil gaat starten rustig af te wachten.
* blijkbaar een 'blind' vertrouwen heeft in zowel de Stichting TRUDO als de AtlantGroep.
* het normaal vind, dat meer dan 80% van ondervraagde buurtbewoners een petitie tegen het project van de Stichting TRUDO/Atlantgroep getekend hebben.
* er geen problemen mee heeft dat omwonenden brieven aan de Gemeente Eindhoven schrijven met betrekking tot de invulling van AvE1.
* graag wil praten over eventuele gevolgen die het plaatsen van de ex-gedetineerden heeft op AvE1.
* ook wil praten over (en hoe) de buurtbewoners er volgens haar mee om zouden kunnen gaan.

25-10-2011 Stand van zaken bestemming pand Anna van Egmondstraat 1

BRON De Klankbordgroep AvE1

Wij hebben beloofd u te informeren over ontwikkelingen rondom het pand AvE1. Zoals bekend is de stichting Trudo voornemens dit pand te verhuren voor onzelfstandig wonen, in dit geval voor ex-gedetineerden. Hiertoe heeft Trudo in eerste instantie een omzetvergunning aangevraagd. Bij het eventueel verlenen van een omzetvergunning wordt tevoren een afweging gemaakt met betrekking tot de leefbaarheid in de buurt, de zogenaamde leefbaarheidstoets. Om die reden hebben wij een inventarisatie gemaakt van de hoeveelheid kamerbewoning en die de Gemeente Eindhoven doen toekomen. Nu blijkt een omzetvergunning niet nodig te zijn en heeft de Gemeente Eindhoven Trudo (na overleg met de woningstichting) laten weten dat een vrijstelling op het bestemmingsplan (in juridische termen een 'omgevingsvergunning voor het strijdig gebruik') kan volstaan. Hiervoor is geen leefbaarheidstoets vooraf nodig en deze toets wordt dus niet meegenomen in de komende beschikking. Met andere woorden de hoeveelheid kamerbewoning is hiermee irrelevant geworden. De Gemeente Eindhoven toetst aan het geldende bestemmingsplan. Op grond daarvan wordt een vergunning verleend of geweigerd. Voor alle duidelijkheid: in het huidige bestemmingsplan heeft AvE1 een woonbestemming. Dit is het gevolg van een recente bestemmingsplan wijziging, aldus een gemeentelijke woordvoerder. In eerste instantie rustte volgens de Gemeente Eindhoven de bestemming ‘maatschappelijke doelen’ op het pand. De klankbordgroep AvE1 heeft dit altijd bestreden.

Intussen heeft Trudo ons laten weten een vrijstelling op het bestemmingsplan aan te vragen. Deze wordt doorgaans gepubliceerd in een lokaal huis aan huisblad. In het geval van de Gemeente Eindhoven via de gemeentelijk website:


De verlening dient sowieso te worden gepubliceerd.


Indien de Gemeente Eindhoven overgaat tot het verlenen van de betreffende vergunning (maximaal binnen 8 weken na indiening, maar het kan ook aanmerkelijk sneller), kan daartegen bezwaar worden gemaakt. Dit betekent dat de vergunning dan nog niet onherroepelijk zal worden en dat Trudo wat aanpassingen en eventuele verbouwing aan het pand voor eigen rekening en risico handelt. De Klankbordgroep AvE1 beraadt zich momenteel over verdere (juridische) stappen. Voor meer info of het plaatsen van reacties:


De Klankbordgroep AvE1