woensdag 8 juni 2011

ED 07 juni 2011 Toch ex-gedetineerden in De Bergen

In het pand in de Eindhovense wijk De Bergen waar voorheen zieke daklozen van stichting Sint Annaklooster werden verzorgd, komen in de toekomst ex-gedetineerden onder begeleiding te wonen. Dat is althans de bedoeling van eigenaar Trudo en de Helmondse organisatie Atlant Groep.

De buurt is faliekant tegen de beoogde nieuwe bestemming van het pand in de Anna van Egmondstraat. Omwonenden uit de wijk De Bergen hebben een advocaat in de arm genomen om juridische stappen te zetten.

Trudo zocht sinds het vertrek van het zorghotel in december naar een nieuwe invulling. Daarvoor waren Impegno, een bureau dat zwerfjongeren begeleidt, en Atlant Groep in beeld. Impegno viel snel af. De Atlant Groep is sinds vorig jaar ook actief in Eindhoven op het gebied van welzijn en zorg voor daklozen en ex-gedetineerden. De mensen achter de nieuwe poot van het Helmondse reïntegratiebedrijf zijn Peter Hunting en Esther Zimmermans. Zij waren in het verleden bij Sint Annaklooster verantwoordelijk voor zorghotel Anna.

Trudo heeft een omzettingsvergunning voor kamerbewoning aangevraagd bij de gemeente. De buurt zal bezwaar aantekenen. Het overleg tussen Trudo en de buurt liep in april spaak, volgens de buurt vanwege onvolledige notulen.

© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.

BRON

Geen opmerkingen: