vrijdag 6 april 2012

ED 11-10-2011 Zorghotel Anna voor daklozen snel dicht

Zorghotel Anna voor de opvang van zieke daklozen in de Anna van Egmondstraat. foto Kees Martens

EINDHOVEN - Stichting Sint-Annaklooster sluit per 1 december het zorghotel Anna voor zieke daklozen in de Anna van Egmondstraat in Eindhoven

Dat maakte de organisatie voor zorg en welzijn maandag bekend. Reden voor het besluit is dat de gemeente Eindhoven vorige week heeft besloten voor het nieuwe zorghotel voor zieke dak- en thuislozen in zee te gaan met opvanginstelling Neos. Dat zorghotel komt volgend jaar in Huize Angela in de Kwartelstraat. Vorig jaar had de gemeente deze voorziening voor 24 zieke daklozen echter nog toegewezen aan stichting Sint-Annaklooster.

Nu de gemeente anders heeft besloten, ziet de stichting zich 'genoodzaakt' al op zeer korte termijn de deuren van het huidige zorghotel te sluiten. Het pand in de wijk De Bergen was eigenlijk niet geschikt voor de verpleging en verzorging van acht zieke daklozen. Daarom zocht Sint-Annaklooster al lang naar een alternatief.

Sint-Annaklooster wil op korte termijn met Neos en de gemeente Eindhoven in gesprek om de zorg voor de huidige cliƫnten en de werkgelegenheid van de medewerkers van zorghotel Anna zeker te stellen.


BRON

Geen opmerkingen: